telefoongesprekken

alijd blij aan het bellen

een blije beller

Telefoongesprek l

Uren telefoneren over wissewasjes. Lang en makkelijk in gesprek over onduidelijke zaken. Bij gsm-gesprekken in het openbaar kan de hele wereld mee genieten. Hele wereld kan in de tram zijn, in de bus, in de winkel overal ter wereld kan worden meegenoten. In de Thalys naar Parijs heeft eens een man een gesprek gevoerd dat duurde van Amsterdam tot de voorsteden van Parijs. Het was onverstaanbaar, want in een taal die ik niet verstond, maar heel luid. De man had een rauwe, harde stem die tot in alle uithoeken van het treinstel te horen was.

– Ach, kennelijk hebben ze er behoefte aan, denk ik dan tandenknarsend goedmoedig, die gesprekken zijn vast heel belangrijk.

Ik keer terug naar mijn eigen gedachten en druk het gewauwel weg uit mijn gehoorgangen.

In een winkel kan het mij frustreren. Bijvoorbeeld wanneer ik vooraan in de rij sta en ieder moment geholpen kan gaan worden, ware het niet dat de klant voor mij, die aan de beurt is, wordt gebeld. Haar gsm roept. Ze laat alles uit haar handen vallen. Negeert de persoon die haar te woord staat, negeert een hele rij wachtenden achter haar, zoek en zoekt in haar tas naar de telefoon. Kan het apparaat niet vinden. U moest eens weten wat er allemaal in een damestas zit. Eindelijk vindt ze het ding. In plaats van het gesprek snel weg te drukken neemt ze het aan en schreeuwt in het apparaat:

– Wat is er ? Ik word geholpen in de winkel.

De toon van haar stem is geïrriteerd, het lijkt of ze geen tegenspraak gaat dulden. Op de manier van: snel afbreken dat gesprek. De rij achter haar wil al voorzichtig opgelucht adem halen. Ze schreeuwt nogmaals in het apparaat opdat wij het maar goed kunnen horen:

– Wat is er?

De geïrriteerde toon is inmiddels verdwenen, neigt nu naar belangstelling. Tot onze ergernis begint ze een gesprek.

De rij trekt de wenkbrauwen op en kijkt elkaar eens aan.

De bediende die haar hielp zakt onderuit en gaat wat tegen de balie hangen. Een wolkje boven haar hoofd zegt:

– dit kan even gaan duren.

Ondertussen wordt ons buitengewoon oninteressante informatie door de strot geduwd. Na tien minuten gegijzeld te zijn geweest, stopt het gesprek en kunnen ook wij weer doorgaan met onze boodschappen.

 

Getagged

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.