Sinterklaas

Hier is Piet

Hier is Piet

Sinterklaas in het winkelcentrum

Opgewekt ga ik naar het winkelcentrum. Ik verwacht zonder dat ik het mij realiseer Sinterklaasliedjes te horen: Zie de maan schijnt…etc. en natuurlijk Sinterklaas aan te treffen zoals aangekondigd op een folder die ik onlangs in de bus vond. Ik weet niet hoe het met u is maar bij mij gaan met alleen al het idee van de liedjes en de gedachte aan de goed-heilig-man al mijn gelukssensoren uiterst aangenaam prikkelen.

In het winkelcentrum krijg ik geen Sinterklaas gevoel. Hoe kan dat vraag ik mij af. Een Piet op rollerskates sjeest mij ondersteboven. Ik ben gewend ondersteboven te worden gereden door tweewielers dus dat was een vertrouwd gevoel. Maar waarom dan geen Sinterklaasgevoel?Er lopen en rijden veel Pieten rond die de kindertjes verblijden met snoepgoed, veel snoepgoed.De kindertjes krijsen en gillen zoals gewoonlijk. Sint is in winkels noch galerijen en speelpleinen te bekennen. Of ik ben te vroeg of Sint is te laat. Dat laatste natuurlijk.

Met uitzondering van de Pieten ziet het Centrum er uit als altijd. De gebruikelijke nix-muzak valt mij op. Dat is het: de Sinterklaasliedjes ontbreken. De Sinterklaasliedjesdie zo onlosmakelijk verbonden zijn met dat gevoel van ‘Zie de maan schijnt door de bomen’.

vanwege het gemis....

vanwege het gemis….

Dan ga ik maar een modezaak binnen, die uitnodigend staat te wenken en koop om het gemis te compenseren een leuk shirt, dat ik helemaal niet nodig heb, want ik heb er al velen in de kast liggen. Maar het is leuk en past bij …Enfin u kent het waarschijnlijk.

Later lees ik in het wijkkrantje dat Sint in het Centrum was met de Pieten, maar wanneer was hij er dan ? Ik heb hem gemist en nu heb ik een truitje

 

Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.