Benelux trein in memoriam

Jammer, de Beneluxtrein verdwijnt. DSC00095Het was de trein die ik altijd nam toen ik regelmatig naar Den Haag ging.

Had veel vertraging die trein. Vooral ’s middags had hij vaak vertraging of kwam helemaal niet, omdat ergens tussen Rotterdam en Den Haag een gewonde zwaan op het spoor lag, die verzorging behoefde of er liepen koeien over de rails of er speelden zomaar  kinderen op het spoor. Er was altijd wel wat.

In de trein heb ik nog eens de diefstal van een laptop meegemaakt. Bij het in stappen op Holland Spoor had ik de dieven moeten zien, ze stonden te dralen op het portaal bij de ingang, maar ze hadden geen naamkaartje met DIEF op hun trui gespeld hangen, dus besteedde ik er geen aandacht aan. Op het moment dat de trein zou vertrekken sprongen ze de coupé in, duwden mij op de grond, want ik stond nog te wachten om mij tussen de zittende passagiers door naar een zitplaats te kunnen wringen, gristen de laptop van de knieën van wat een paar minuten later mijn buurman zou worden en een paar seconden voor de treindeuren dichtklapten sprongen ze de trein uit. Wij waren verbouwereerd, dat is het minste dat je kunt zeggen van onze toestand op dat moment.

Gelukkig dat ik niet meer zo vaak naar HS hoef denk ik egoïstisch, want de Fyra schijnt schreeuwend duur te zijn en dan moet er ook nog eens gereserveerd worden. Er wordt nu heel euforisch gesproken over de mogelijkheid in Breda over te stappen om naar Antwerpen te gaan, maar om straks in Breda te moeten uit- en over stappen lijkt mij  niet echt comfortabel.

Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.