De sneeuw is vertraagd !

DSC00002Code Oranje, laat maar komen. Ik ben voorbereid: de ijskast vol levensmiddelen voor een overleving van twee dagen in een door sneeuwmuren omgeven woning. Warme chocolademelk en croissantjes binnen handbereik en wat vertelde Radio Een vanochtend vroeg op het nieuws: ‘Het weer is vertraagd’. Het weer kan dus, net als de treinen van de ns, vertraagd zijn. En maar wachten…..! Wat zou de reden van die vertraging kunnen zijn? Moest het weer een omweg maken vanwege een wolkbreuk die in de weg lag? Hadden de weergoden en godinnen zich verslapen na een bacchantisch dagje doorhalen?

De berichtgeving over een naderende sneeuwstorm wilde ik niet in de wind slaan. Indachtig de bewoners van de Philipijnen en New York die getroffen werden door resp. Phoba en Sandy. Voorbeelden te over op het journaal van acht uur hoe ellendig je er aan toe kunt zijn wanneer je de meteorologische adviezen iets te nonchalant interpreteert. Stiekem bedacht ik dat het kennelijk reuze mee ging vallen. Maar gelukkig inmiddels giert er een flinke sneeuwstorm voor mijn raam: Code oranje is aangekomen. Even een beker warme chocolademelk pakken.

Getagged , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.