BROOD EN SPELEN

dirigentWe aten snel een saté met brood in een obscuur eetcafe vlakbij een tramhalte in Buitenveldert. De saté had veel weg van het interieur van het café: groezelig en donker. Het smaakte ook als het café, wat ranzig en het brood was klef. Zo vroeg in de avond waren wij de enigen in het duister van dit etablissement.

Het had heel comfortabel geleken eens met de tram naar het Concertgebouw te reizen waar het concertgebouworkest een symfonie van Mahler zou uitvoeren onder leiding van Haitink. Mijn gezelschap had kaarten voor dit concert geregeld en wij verheugden ons op een concert met Haitink De Geweldige als dirigent. De uitvoering zou om kwart over acht beginnen dus stonden wij om half acht op de tramhalte.Helaas, al wat er kwam geen tram. De display versprong voortdurend vijf minuten, toen tien minuten. Nog steeds geen tram. Eindelijk om acht uur daar verscheen een tram. Wij vroegen de conducteur korzelig wat de reden was van deze late aankomst. Hij bekeek ons glazig en zei stomverbaasd terwijl hij ons nog eens van top tot teen opnam alsof wij van een andere planeet kwamen.

– Huldiging van Ajax

– Maar waar dan? vroegen wij verbaasd, want in ons idee vindt een huldiging van een voetbalclub plaats op het voetbalveld. Toch?

– Museumplein, zei hij op de toon van’wat zijn dit voor sukkels’.

Bij de halte aangekomen renden wij naar de ingang. Helaas, helaas het concert was al begonnen en de deuren naar de zaal waren dicht. Zij bleven dicht want in tegenstelling tot andere dirigenten die een snelle binnenkomst tussen de bedrijven door geen bezwaar vinden staat Haitink de Prima Donna dat gewriemel achter zijn rug van te late bezoekers niet toe.

Wij hebben ons verdriet verdronken in de aanpalende kroeg. Zo begon en eindigde de avond in het café, met dank aan Ajax.

Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.