Het spooktentamen

Koud, koud wat is het koud. Dikke kleding helpt niet om de wind tegen te houden die door alles heen blaast, DSC00134wanneer ik in alle vroegte richting werk ga. Aangekomen stort ik mij onmiddellijk op een kop dampende thee en zoals altijd verbrand ik mijn tong.

Ik heb nog even de tijd. Op facebook zie ik mooie foto’s van vrienden die naar Dubai zijn afgereisd en mij nu lachend aankijken met gebronsde gezichten, gekleed in niks, niemandalletjes aan een tafeltje buiten onder een grote parasol terwijl ze het glas heffen naar de sukkels in de kou. Ik krijg het nog eens zo koud. Dubai lijkt mij overigens reuze kitsch. Behalve de zon en de temperatuur dan, maar dit terzijde.

Op een drafje ren ik met het tentamen onder mijn arm naar mijn lokaal om de jeugd deze dag weer bezig te houden. Ik bekijk het werk en constateer dat er geen opgaven zijn, maar wel een lange lijst met namen van studenten die acte de présence moeten geven. Wat nu? Ik bel met het bureau. Het bureau weet het ook niet en raadt mij aan te wachten op de studenten om deze vervolgens onverrichter zake naar huis te sturen. Verantwoordelijke is de docent, natuurlijk.

Ik ga zitten en wacht. Langzaam wordt het 9, 9.10, 9.20 uur. Niemand! Kennelijk waren de studenten op de hoogte van het geannuleerde tentamen maar had de docent het niet nodig gevonden de organisatie op de hoogte te brengen.

Ik trotseer de kou en ga naar de volgende onderneming.

Getagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.