Felix

Daar zit ie weer. Felle, groene ogen kijken mij aan. Snorharen kriebelen nog net niet in mijn gezicht. DSC00163.1JPGHij is lief deze keer, snort zelfs als een goed gestookt kacheltje. Voorzichtig beweeg ik een beetje, bang hem lastig te vallen. Dat weet ik van vroeger, daar wordt ie aggresief van. Onverhoedse bewegingen dat is niets voor Felix. Voorzichtig dus. Oppassen. Gelukkig, hij blijft deze keer vriendelijke tegen mij aan liggen, lekker warm. Het exquise diner van de dag er voor komt weer op. Kerstdiner bij Bolenius op de Zuidas. Niet de vriendelijkste plek voor een restaurant. Maar de Zuidas is booming en dat brengt goede restaurants mee. Vrolijk vriendelijke bediening adviseert en zorgt dat de avond prettig en aangenaam verloopt. Een acht gangen diner wordt geserveerd voorafgegaan door een menu aan amuses met als klapper een Gouden Ei gevolgd door oester, truffels, kreef, haas en dit alles overgoten door het wijnarrangement. Heerlijke, onbekende wijnen die goed samengaan met de gerechten. Een cognac om het af te maken en gelukkig en voldaan wandelen wij weer terug naar huis. Dat was vanochtend vroeg toen Felix zachtjes kwam. ”Hoi”, zeg ik lief en geef ’n aai over zijn bol. Felix klimt in me. De dag met een kater kan beginnen.

Getagged , , , , ,

2 thoughts on “Felix

  1. Gerdi Wind schreef:

    Gelukkig Nieuwjaar, Juliette! Groetjes, Gerdi Wind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.