Cantarijder

DSC00181Een smalle straat. Links en rechts oude pakhuizen verbouwd tot flats. De toegang tot de appartementen bestaat uit een tralie hekwerk met koperen slot en naamborden. Een voorname ingang, zoals dat heet: een State.

’n restaurant ligt pal tegenover de State. De klanten komen op de fiets. Zij parkeren hun gazelle voor de voorname ingang en niet voor het restaurant.Een van de bewoners van de State haat al dat ijzer voor zijn deur. Hij versjouwt de tweewielers. Hij dumpt ze nog net niet in de gracht, maar precies op het randje voor het water, zodat bij het verlaten van het restaurant, de eigenaar zich met zijn zatte kop helemaal het gompus moet zoeken naar zijn vehikel. Het is niet bekend hoeveel zatkleppen in het water zijn gedonderd. Zo af en toe vind je wel eens een berichtje over een verdronken gast bij ‘diverse berichten.’

Het resultaat is echter wel, dat er nu voor vrijwel ieder pand in de straat fietsen geparkeerd staan behalve voor de deur van de boze bewoner en ook niet voor het restaurant.

Op een dag dacht een Cantarijder een plaatsje voor zijn vierwieler te hebben gevonden op de lege stoep  voor de ingang van het appartementsgebouw. Hij parkeerde het karretje pal voor de deur. Het was niet meer mogelijk de State deftig rechtop te verlaten.

De actieve bewoner pikte dat niet, rende het restaurant in en trok de eigenaar van het corpus delicti achter zijn bord vandaan. De pruttelende dertiger verplaatste mopperend zijn invalidenwagentje naar een andere stoep voor een andere ingang. Hij moest nu wel een paar passen meer lopen naar het restaurant. Dat kun je een ‘invalide’ toch eigenlijk niet aandoen.

 

 

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.