Pense à moi mon bien aimé (ghir enta)

Souad Massi, geboren 1973 in Algiers. Haar vader is een liefhebber van de traditionele Agerijnse muziek. fotoSouad2Haar moeder houdt van Brel en James Brown. Haar ooms spelen jazz muziek. Haar broers zijn musici. Haar oudste broer, een componist, schrijft haar in op de Academie voor Schone Kunsten in Algiers. Zij volgt er klassieke muziek studie. Een vriend die een collectie oude countrymuziek heeft doet haar de volksmuziek ontdekken.

Dan treedt zij overal op met haar gitaar. Tegelijkertijd begeleidt zij een flamenco groep: Triana d’Alger waarmee zij optreedt voor de televisie.

Maar tijdens die donkere tijden in Algiers is het moeilijk voor artiesten om op te treden. De avondklok zorgt er voor dat de theaterzalen de een na de ander moeten sluiten.

Gelukkig heeft zij het advies van haar moeder opgevolgd door haar middelbare school af te ronden en een stedenbouwkundig staatsdiplima te behalen.

Het is echter moeilijk voor haar een zakelijke en artistieke carrière te combineren. Daarom stopt ze met haar werk als stedenbouwkundige om zich geheel aan haar artistieke carriere te wijden.

Haar muziek heeft westerse invloeden: country muziek, Portugese fado, Spaanse flamenco, oriëntaalse tonen wisselen elkaar af. In haar muziek is de Arabisch-Andalusische invloed duidelijk te horen. Zij zingt Algerijns Arabisch, Frans, soms Engels en Kabyle(een Berbertaal).Af en toe verschillende talen in één chanson.

Souad massi

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.