’n Heterdaadje

Ze zitten allemaal braaf achter en naast elkaar. Iets te dicht naast en op elkaar. Dat kan niet anders want er zitten 33 studenten in een gewoon leslokaal. Deze keer ben ik de oppasjuf. De juf die er op toeziet dat er niet gespiekt wordt. Dat zeg ik de eerstejaars en zij antwoorden stoer:

Heterdaadje– Wij spieken niet.

– Houden zo.

De klas heb ik ingedeeld, jongens die achterin zitten naar voren en andersom. Een knaap vooraan is mij te beleefd en te vriendelijk. Te beleefd en te vriendelijk zijn geen strafbare feiten.

Het tentamen uitgedeeld en de jeugd aan het werk, wordt het stil en saai. Iedereen werkt braaf en kijkt op het eigen blaadje.

Alleen de knaap vooraan kijkt naar mijn smaak iets te veel en te diep naar beneden. Hij zit links van mij dus wandel ik er rechts eens langs. Alles ok. Maar dan kijkt hij weer lang en diep naar beneden. Ik ga eens naar de deur met mijn rug naar hem toe en draai mij onverwacht om. Hebbes! Een blauw licht in de pand van zijn vest. Ik buig naar voren en grijp een telefoon uit zijn vestje.

– Fraude, roep ik en zwaai triomfantelijk met de mobiel.

– Wilt u het voor deze keer door de vingers zien? vraagt de knaap kruiperig.

– Nee, hiervan wordt proces verbaal opgemaakt. Je mag je werk wel afmaken.

De beleefdheid glijdt van hem af, hij wordt onbeschoft. Levert zijn werk in en slaat met de deur bij vertrek.

Onsportief gedrag. Helaas niet strafbaar.

Getagged , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.