Voor de man die van mode houdt.

Man&Mode1 Louis VuittonDe modeweek voor mannen 2013 – 2014 is 17 januari jl begonnen. Omdat damesmode vaak de overhand heeft, wilde ik vandaag aandacht besteden aan de mode voor de man. Het thema voor eind dit jaar is: de bergbeklimmer. Zowel Milaan, Parijs en Londen putten inspiratie uit de Mount Everest. Cachmire mantels  bewerkt met nerts, zodat de jas lijkt op de vacht van een sneeuwluipaard. Met marine blauw  van rendierhuid leer gewatteerde blouses. Ruime mantels van yakwol gegarneerd met vilt beklede knopen, die lijken op hymalaya stenen. Pakken met strepen en pakken met ruiten van voortreffelijke snit.

Dat alles was te zien op de catwalk in Parijs. Avondkleding vol met printen, hemden met oogmotief of leuke mutsjes maken het luxe gevoel van elegantie en toch orgineel en losjes helemaal af. Valentino lanceert  een vorm van moderne mode, die subtiel afwijkt van de glamour waar de Italianen meestal mee komen. Pier Poalo Piccioli en Maria Grazia, allemaal artistiek directeur bij Valentino mikken op een jaren zestig figuur en een britse allure.

Raf Simon

Raf Simon

De Belg Raf Simon is sinds 2012 hoofd damesmode bij Christian Dior. In 1995 heeft hij een mannenlijn geïntroduceerd. De nieuwe collectie krijgt een extra dimensie, hij staat sinds kort zowel aan het hoofd van de vrouwen- als de mannen lijn en dat werkt inspirerend. De lijn voor de man gaat van bijna martiaal naar  dandy-achtig. Toch is er niets vrouwelijks in zijn stijl. De kleding toont een bestudeerde vorm van achteloosheid en excentriciteit.

Wat vindt u er van mijnheer Man? Ziet u zich al in een luipaardveld met woeste bontmuts op de fiets door de regen of de sneeuw? of met uw vriendin, vrouw of man in een vrolijke evening dress  uit de auto stappen, terwijl u met de rechterhand de elegante partner helpt uitstappen en met de linkerhand uw bonnetje vasthoudt, dat met een gure vlaag van de noordoostenwind dreigt weg te zwieren? Of dan toch maar gewoon de jaren 60 stijl?

Getagged , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.