Paardenvlees in Castelnaudary

PaardenaffaireDe paardenvleesaffaire is terecht gekomen bij de BV Spanghéro in Castelnaudary, een plaatsje gelegen tussen Toulouse en Carcassonne in het departement Aude, Frankrijk. Een plaatsje waar je leuk op vakantie kunt gezien de plaatjes.
Het Franse nieuws toonde gisteren hoe het paardenvlees het bedrijf binnen werd gebracht om er als rundvlees met een EU kenmerk weer uit te komen.
De door de familie Spanghéro belegde persconferentie werd eveneens uitgezonden. Zij stonden in een grote kring vóór het bedrijf. De vader, een Italiaanse metselaar die indertijd de honger in Italië ontvluchtte, en zijn zes zonen, kolossale kerels met vierkante koppen, stelden dat zij als familie niets met deze affaire te maken hebben. In 2009 is 90% van de aandelen aan ‘Lur Berri’ verkocht. Het is gespecialiseerd in kant-en-klaar gerechten. De zaak draag nog steeds de naam Spanghéro. Vader sprak met tranen in zijn ogen over deze naam, nu bezoedeld en door het slijk gehaald en over zijn kleinkinderen die met de besmette naam verder door het leven moeten. De zoons stonden er met treurige gezichten bij en knikten bevestigend.

Het bedrijf werd opgericht in 1970 door Claude en Laurent Spanghéro twee internationale rugbyspelers. Walter Spanghéro was tussen 1965 en 1975 de bekendst rugbyspeler van Frankrijk. Hij speelde voor het Franse nationale rugbyteam dat in 1968 de Grand Slam in de Five Nations won.

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.