Nog eens paardenvlees

ximaar.wordpress.com

ximaar.wordpress.com

De paardenvlees hype neemt ridicule vormen aan. In Frankrijk is er verbijstering over deze oplichterij, in Engeland spreekt men van besmetting, in Duitsland sprak de Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking dat het paardenvlees naar de armen moet gaan en in Nederland? Tja Nederland.
Zo schrijft Arie op zijn blog: Arieschijft.blogspot.nl dat Nederland zeer verontwaardigd is. Laat ik die mening nou niet helemaal delen, althans voor wat Amsterdam betreft. Ik krijg de indruk dat paardenvlees in de hoofdstad zeer populaire is sinds de affaire aan het licht kwam. Restaurants kunnen nauwelijks aan de vraag van hun klanten naar paardenbiefstuk voldoen en weten niet hoe snel ze het vlees van de nobele viervoeter op het menu moeten zetten. Een horecaslager melde in dagblad Parool van afgelopen donderdag dat hij nog snel een paar renpaarden moet gaan slachten om zijn klanten te voorzien. Bij restaurant Piet de Leeuw in de Noorderstraat, waar het vlees sinds jaar en dag al met succes geserveerd wordt staat men in rijen van vier opgesteld. En dat is niet voor het rundvlees. Men komt voor de dikke, sappige paardenbiefstukken, want die zijn heerlijk weet ik uit ervaring. Grote stukken mals rood vlees met witbrood en sla. Glaasje bier of wijn er bij en smullen maar.  Een goede bodem voor een avondje stappen.

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.