La Belle et la Bête

is de titel van het boek van de schrijfster Marcella Iacub over de relatie die zij vorig jaar had met Strauss-Kahn, of DSK

dekluizenaar.mimesis.nl

dekluizenaar.mimesis.nl

zoals de Fransen schrijven en zeggen. Zij beschrijft hem als een varken in bed, maar ook als iemand met een scherpe geest. De ex-IMF-topman wordt niet met naam en toenaam genoemd, maar Iacub heeft in interviews verteld dat het wel degelijk over hem gaat.
Het is heerlijk schrijven over die man. Hij is zo lekker liederlijk bezig, dat een boek over zijn erotische prestaties het mijns inziens ruim wint van bijvoorbeeld Vijftig tinten grijs.

Vorig jaar is hij een relatie begonnen met Marcella of liever gezegd zij is een relatie met hem begonnen, zegt DSK, om er daarna een boek over te kunnen schrijven en veel centjes te verdienen.
Een aantal pagina’s uit het boek zijn deze week alvast gepubliceerd in de Nouvel Observateur (een Frans links actualiteitenweekblad). Het blad heeft de verschijning van de pagina’s in het diepste geheim voorbereid zodat journalisten afgelopen woensdag pas ontdekten wat hun door de neus was geboord. De pagina’s gaan vergezeld van een interview met Marcella waarin zij onder andere de woorden van Anne Sinclair aanhaalt die naar aanleiding van het Sofitel affaire gezegd zou hebben: ”Het is toch geen schande om je te laten afzuigen door een kamermeisje”.
DSK heeft direct zijn hele hofhouding van advocaten ingeschakeld om de verschijning van het boek door de rechter te laten verbieden. ”Het is onfatsoenlijk”, zegt hij ”om zeven maanden de verliefde minnares uit te hangen, alleen maar om er een boek over te kunnen schrijven”. De rechter geeft hem in zoverre gelijk dat hij bij het boek een velletje mag voegen waarin hij zijn kant van de zaak uitlegt en dat de schrijfster hem € 50.000 euro schadevergoeding moet betalen.
Anne Sinclair van haar kant vindt het maar een bedrieglijk en vilein geschreven verhaal.
De schrijfster heeft haar eigen versie:”Voor de seksuele scènes heb ik me moeten beroepen op mijn beste herinnering. Indien ze niet waarheidsgetrouw zijn op het feitelijke niveau, zijn ze dat wel op het fysieke, emotionele en intellectuele plan”.
De uitgever is van mening dat het de rol van de journalist is te spreken over goede boeken en van een weekblad om dat te drukken en te publiceren.
Het boek zou 28 februari uitgekomen zijn, dat is echter niet gelukt want het A4-tje van DSK moet nog worden toegevoegd. Nog even wachten dus.

De laatste roddel is dat er een verfilming komt over het leven van DSK na de Sofitelaffaire met in de hoofdrol Gerard Depardieu.

Getagged , , , , ,

2 thoughts on “La Belle et la Bête

  1. Jan Vlaanderen schreef:

    Zo te zien prefereert DSK welbevleesde types.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.