De duivel en de grote hoop

MarrakechHij zou een grote som geld hebben ontvangen van de L’Oreal erfgename Liliane Bettencourt om zijn presidentscampagne te kunnen financieren. Het zou gaan om een bedragje van € 50.000,- of misschien meer. Zij zou geestelijk niet geheel meer in orde zijn en daarom, zegt de Franse justitie, heeft hij misbruik gemaakt van de zwakheid van mevrouw Bettencourt.
Hij kreeg dat bedragje dan toch maar.
Met ‘hij’ wordt de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy bedoeld.

Ook kregen hij en zijn vrouw zomaar een paleisje in Marrakech cadeau. Ze laten dat momenteel verbouwen. Het zou een kado zijn van een rijke zakenman uit De Verenigde Emiraten. Mohammed VI zou er een mooi steentje aan bijdragen of misschien wel het grootste en schitterendste steentje? Hoe dan ook het pied-à-terre is ter gelegenheid van de geboorte van hun dochter Giulia aangeboden.
Carla Bruni ontving een enorme mand witte orchideeën van Mohammed VI toen hun dochtertje werd geboren. Dat was nog maar de prelude voor het weelderige kado dat zou volgen: de prachtige villa in een van de mooiste gedeelten van de stad. Het was Mohammed nl niet ontgaan dat de Sarkozy’s helemaal verliefd waren op de stad.

Het stulpje ligt in de zogenaamde Palmentuin van de rode stad en is zo’n 700m2 tot 1500m2 groot. De grootte is niet helemaal duidelijk omdat de kranten daarover nogal van mening verschillen, over het uitzicht ook trouwens. Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat de villa een afwisselend uitzicht biedt bij zoveel m2’s. Het zou uitkijken op de mooiste baai van de stad èn op het Atlasgebergte. Dus vóór de zee en achter de bergen, zoiets.
Het huis bevat acht suites, een massagesalon en een bioscoop. De suite van het stel zou 100m2 zijn.
Voorts logeren zij tijdens de (ver)bouwing in het duurste en mooiste hotel dat Marrakech te bieden heeft op kosten van Mohammed VI.

Wat zouden de Sarkozy’s gedaan hebben om zo gefêteerd te worden? Niemand schenkt toch uit pure naastenliefde aan een reeds rijk stel grote bedragen en huizen?  Zou het om macht gaan? Macht die Nicolas had als president en weer denkt te krijgen bij de volgende verkiezingen. Dan moet hij natuurlijk  niet veroordeeld worden voor ‘Abus de faiblesse’. Om die ramp te voorkomen blijft zijn partij de UMP   flink  zagen aan de stoelpoten van de officier van justitie die zijn zaak behandelt.

Getagged , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.