Gesluierd

ikmantilla1

Kijk hoe braaf  ik vroeger  in de kerk zat. Tijdens de mis moest  je hoofd bedekt zijn. Niet zozeer in de kerken boven de grote rivieren maar juist er onder.  In de generaliteitslanden: Brabant, Limburg. En wanneer je Belgie onder die rivieren er bij rekent ook in Belgie, vooral in Belgie, zou ik willen zeggen.

De heren zetten daarentegen hun hoed af zodra ze binnen kwamen, de dames deden een mantilla over heur haar. (vind je dat trouwens geen prachtige zin, zo uit de oude doos dus zo uit de tijd van de sluier)

Een zwart kanten mantilla voor gewone zondagen en een witte op feestdagen.
De sluier heeft een chique uitstraling.

MaximasluierKijk maar naar Maxima die een sluier droeg bij de inwijding van paus Franciscus.
Zullen we  hem maar weer gaan dragen die elegante kanten mantilla?

Gesluierd Fatima

Want zie hoe de mantilla prachtig aansluit op hoofddoek van de moslima op deze  foto bij Fatima Elatik.

Het zou ons vrouwen toch moeten aanspreken: nooit meer een ‘bad hairday.  Dat wordt een strop voor de kapper. Vraagje: Hoe  is de conditie van het haar, dat iedere dag onder zo’n strakke hoofddoek wordt verborgen?

foto:hoofddoekenblogspot.com en tophoofddoeken.wordpress.com

Getagged , , , , , ,

2 thoughts on “Gesluierd

  1. CarioZ schreef:

    Ja het is erg uitnodigend zoals je het opschrijft. Wat er bij deze religieuze uitdrukking ook hoort is bijvoorbeeld het ontzeggen van onderwijs voor vrouwen, rechteloosheid voor vrouwen, “de vrouw als slavin” een geweldig concept dat perfect aansluit bij het ophangen van homo’s, of dat nou mannen of vrouwen zijn. echte gelijkheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.