TIME MANAGEMENT

timemanagement

foto:www.bubbles.com

Vandaag wil ik eens schrijven over time management. Ik heb er vroeger nog wel les in gegeven dus in de praktijk zou ik al die theorie goed moeten kunnen toepassen. Niets is minder waar. Wel eens van onvoorziene gebeurtenissen gehoord en hoe je die moet plannen? In de boekhouding is daar een speciale post voor, die is voorgekookt en blijft onveranderd: jawel de post Onvoorzien. Om jaloers op te worden. Waar plaats je een onvoorziene gebeurtenis op je time management lijst? Weet jij het ?

Ik neem mij vrijwel iedere dag voor om vroeg op te staan, naar mijn computer te lopen en te gaan schrijven. Dat is een ingecalculeerde risicopost, want het lukt het mij niet om 7 uur op te staan als er niet ergens iemand om 7.30 uur op mij wacht. Toch probeer ik het iedere keer weer en daar begint het gedonder, alles schuift wat op. In mijn schema is er rekening mee gehouden, maar door onvoorziene gebeurtenissen, en die heb ik vele, komt er vaak geen letter op papier en kan ik mijn schema beter gebruiken als pleepapier.

Dat doet mij denken aan Elsschot, die een regeltje wijdde aan de soort wc-papier in een van zijn boeken. Ik weet niet meer precies welke: was het Lijmen, of Het Been? In ieder geval viel mij de zin op dat op de wc in de smederij Lauwereijsen de rekeningen lagen om er je gat mee af te vegen. Zo kom ik dan op mijn zus die vroeger bij gebrek aan wc-papier koffiefilters gebruikte. Die spoelde ze, heel milieu bewust toen al, niet door de toilet maar legde ze naast de pot om ze later weg te gooien. Ze vergat het. Er kwam een vriend op bezoek die naar de wc moest. Zij realiseerde zich, te laat: de koffiefilters!. ”Nooit, nooit, komt die man meer bij je op bezoek”, riep mijn moeder. Maar kennelijk was het een doordouwer want hij kwam gewoon weer langs, misschien wel aangetrokken door de geur. Nu we het toch over de wc hebben moet ik nog even vertellen hoe ik bij een boerenfamilie naar het stilletje ver weg op het land ging waar een in stukken gescheurde krant lag voor je achterwerk. Trouwens toen ik daar eens plaatsnam op de houten plee werd plotseling het achterschot weggetrokken door de boerenzoon die met een grote schep in de opening stond om de uitwerpselen weg te halen en tot mest te verwerken.

Ziehier hoe ik ben afgedwaald in onvoorziene gebeurtenissen die niets met time-management te maken hebben. Zo gaat het nu altijd, maar ik houd vol.

Getagged , , , , , ,

4 thoughts on “TIME MANAGEMENT

  1. Edmond schreef:

    > “Zo kom ik dan op mijn zus die vroeger bij gebrek aan wc-papier koffiefilters gebruikte. Die spoelde ze, heel milieu bewust toen ….”
    Heel even dacht ik, voor dat ik de volgende regel had gelezen: “Oh nee !!!, ze spoelde ze toch uit om er vervolgens koffie mee te zetten?!”.

  2. Jan Vlaanderen schreef:

    Ja maar door dit economisch hergebruik komt de toiletbezoeker aangenaam naar koffie ruikend (gezellig!) terug van zijn boodschap! Een gouden idee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.