Stokbroden

stokbroodIemand had stokbroden in de fietstas laten zitten en was vrolijk boodschappen gaan doen. Mijn blik bleef verbaasd aan die broden hangen, die eigenwijs uit de tas staken. Ze zagen er zeer vers en knapperig uit.  Ik keek eens goed naar het glimmende karretje, die zat op slot met een stevig hangslot. Zo ver ging het vertrouwen in de mensheid kennelijk ook weer niet.

Uit mijn fietstas was eens een half brood gestolen, let wel een kèrstbrood. Toch een periode dat de gedachten sereen zouden moeten zijn en niet belust op andermans goed en een vriendin van mij is zelfs eens bestolen van een volle boodschappentas uit zo’n rollend boodschappenwagentje dat zij achter zich aantrok. Thuisgekomen waren al haar verse groenten, vis en vlees verdwenen. Op mijn opmerking of ze dan niet gevoeld had dat haar karretje ineens erg licht was trok ze geergerd haar schouders op.

Ik ging mijn inkopen doen. Zou de velo met de broden er nog staan  wanneer ik terug kwam? Vmbo-leerlingen met pauze liepen onverschillig kauwend op hun eigen stokbrood langs. Ze hadden meer aandacht voor elkaar dan voor de omgeving. Toen ik klaar was met mijn boodschappen kwam er gelijk met mij een dame met een volle tas aan de arm die een sleuteltje pakte en kordaat op haar rijwiel afstevende. De broden staken nog steeds fier uit de tas aan het verhikel. Ik feliciteerde haar met haar sterke geloof in de mensheid waarop ze zei dat bij haar nog nooit iets onrechtmatig was meegenomen!

Getagged , , ,

2 thoughts on “Stokbroden

  1. Melissa Jonker schreef:

    Ha, wat een leuk verhaal, Juliette. Ik laat ook altijd van alles in mijn fietstas zitten: jas, fietslamp, boodschappen en inderdaad: ook wel eens een halfje bruin. Nog nooit iets gestolen! Jaaaa…toe maar…een kerstbrood; misschien heb je er wel een arme drommel heel gelukkig mee gemaakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.