Een blije rijder

onderdoorgangDe Rijksmuseum Onderdoorgang is een voortdurend terugkerend onderwerp van gesprek in Amsterdam. Fietsersbond, Stad en Stadsdeel Zuid houden zich vrijwel dagelijks bezig met het besluit voor een wel of niet vrije onderdoorgang. Het aantal besluiten is niet bij te houden.De ene keer wordt het verboden, de andere keer krijgt de fietser alle rechten.

Stad heeft Stadsdeel nu overruled door te beslissen dat fietsers dagelijks door de onderdoorgang mogen met uitzondering van het weekend, omdat de rij museumbezoekers dan zo lang is, dat fietsen en met name het Amsterdamse wielrijden, gevaarlijk is voor de brave burgers en toeristen.

Het besluit is onlangs genomen en gisteren was het mijn beurt voor een ritje. Ik ging er speciaal voor zitten, camera in de aanslag. De drukte stelde mij teleur, geen hordes blije peddelaars. ”Dat was gisteren, want toen werd hij geopend na jaren”, zei een bewaker in een geel hesje. Er staan namelijk zg Opletters of Bewakers aan beide zijden van de fietstunnel. Wat zij dan wel bewaken, wilde ik weten, ”Gemotoriseerd verkeer, scooters, brommers is het verboden, die moeten omrijden. Daar letten wij op”.

Wat een ervaring! Niet onbelangrijk: mijn ritje naar het Centrum wordt er zeker een minuut tot twee minuten korter door. Geweldig wat ik niet allemaal kan gaan doen met die vrije tijd.

Getagged , , , ,

4 thoughts on “Een blije rijder

  1. Gerdi schreef:

    Heel erg leuk!!!

  2. Jan Vlaanderen schreef:

    The Doors zongen reeds: “Break on through to the other side”, dat is geen toeval!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.