GYPSYFESTIVAL MUZIEK

DSC00509

Project Rakija

Een Gipsyfestival kan  niet zonder muziek. Natuurlijk hèt belangrijkste, zo niet meest essentiële element, daarom uiteraard nog een muziekrubriek

Zigeunerjazz met de Basily Boys. Neven uit de beroemde zigeunerfamilie Basily. Virtuoos, kunt u zelf beoordelen want hieronder een impressie met NoaEyl viool.

Projekt Rakija een bonte groep talenten en muzikanten van verschillende nationaliteiten, twee danseressen bij hun optreden, moeder en dochter, gaven de muziek een extra fraai ogende dimensie. Een flamencodanseres met op de achtergrond het koortje dat aanmoedigt met langgerekte ‘Ola’s ‘ en handgeklap liet weer een ander aspect van zigeunermuziek en dans zien.

Vervolgens kwam ik Mamar (ik weet niet of het goedgespeld is)Kadrievi tegen, gekleed in een prachtig kostuum van zilvergrijs met ingeweven motieven. Hij trad laat op zo laat dat ik het optreden niet meer heb kunnen meemaken omdat het openbaar vervoer mij niet toestond zo lang te blijven. Het programmaboekje schrijft over muziek die ruimhartig verweven is met Macedonische, Servische, Griekse en Turkse volksmuziek, met Arabische, Spaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden. Ik heb youtube geraadpleegd en tja er is muziek daar moet je aan wennen. Wat mij betreft.

Op een zijpodium trad een band op met de conservatieve zigeunermuziek veel viool, cymbalen etc. Zij speelden onder andere Toronto, er werd wervelend bij gedanst.

Links naar Basily Boys, Kadrievi, Flamenco  en Project Rakija vindt u bij de voettekst.

Getagged , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.