Een goed voornemen

te grote voetOm 7 uur op, achter de computer en dan schrijven. Een goed voornemen, maar mislukt. Vraag mij niet waarom, misschien omdat ik onlangs mijn licht in het onderwijs heb laten stralen, een verfrissende ontmoeting met de jeugd, maar geen letter op papier, pardon het scherm of vanwege het uitstapje naar Frankrijk, waar het regende en niet zo warm was als gehoopt. Of mijn valpartij onlangs toen ik heel koket en snel dacht te wandelen en met mijn elegante schoentje maatje 36 achter een stoeptegel bleef hangen. Dat maatje doet mij denken aan mijn vader die in de indertijd een partij kinderschoenen in alle maten gekocht toen mijn moeder zwanger was, uiteraard met de bedoeling de voetjes van zijn dochters te begeleiden naar de volwassenheid. Zo kon het gebeuren dat zodra onze schoenen te klein werden er een nieuw fris paar van zolder werd gehaald en ondanks protest en gejammer dienden wij deze ‘stevige molières’ te dragen. Hij was gegaan t/m maat 38, daarom droegen wij tot op het laatst maat 38, want die schoenen konden niet ongebruikt op zolder blijven staan, zonde van het goede geld en die ‘degelijke stevige molières’. Dat ik een trauma heb dat nooit meer overgaat en nu louter elegant schoeisel draag moge duidelijk zijn.

Getagged , , ,

3 thoughts on “Een goed voornemen

  1. Jan Vlaanderen schreef:

    Volgens mij heeft iedereen een vader (gehad) met dit soort zeer praktische en goedbedoelde maar vervelende ideeën.

  2. Gerdi schreef:

    Het dragen van door anderen gekocht danwel doorgegeven kleding (bij mij geen schoenen, mijn voeten waren gelukkig te klein hiervoor) heeft voor vervelende uren in mijn kindertijd gezorgd. Het prikken van die trui “viel wel mee “, “die rok was helemaal niet te lang en te wijd”, dat bloesje stond juist heel erg lief” enz. .Hahaha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.