De Rolling Tombstones.

DSC00991_cr‘De nacht van de levende doden’ is de titel van de foto die de Daily Mail maandag 1 juli jl op de voorpagina plaatste. Hij is genomen tijdens het openlucht concert van 29 juni in Glastonbury, ergens in het zuidwesten van Engeland. De monsters op de foto zijn Keith Richards en Mick Jagger. De Daily Mail staat nu eenmaal niet bekend om zijn nuanceringen.
Groeven als ravijnen, dikke vette aderen, grote zakken onder de ogen, grijs haar en een kadaver-huid, een foto toont nu eenmaal niet altijd de voordeligste kant van de mens en kan zowel waar als niet waar zijn, het is maar hoe hij wordt genomen en later wordt bewerkt. Wanneer je op internet naar foto’s van de Stones zoekt, dan vind je beslist veel mooiere; de fans zagen vast ook mooie sterke kerels, ipv oude knarren.

Nog niet eerder durfde een krant het aan om zo’n reality-foto op zijn pagina’s te zetten. Nu eens geen foto van fraai gefotoshopte sterren moeten ze gedacht hebben. Meestal worden prachtige foto’s gepubliceerd zoals die op het festival van Arles in 2010. Daar zijn foto’s van Mick Jagger gemaakt waarop hij zowel jong als oud op staat, maar altijd als een god. Op de foto bij dit artikel staan ze zoals ze er in werkelijkheid uit kunnen zien.

Het concert was niet slecht: Mick Jagger rende, maakte allerlei rare bokkensprongen en zong tegelijkertijd. Dat kan hij, want hij eet biologisch, doet iedere dag aan sport en heeft hetzelfde strakke lijf als in 1969. Bio eten schijnt te helpen bij het actief blijven in het ouderdomsproces. Keith Richards is heel anders, hij is een held en wat solider en eet waarschijnlijk niet bio.
Trouwens bijna alle zichzelf respecterende groepen uit de jaren 60-70 treden nog op. Het lijkt wel of zij zich er aan vastklampen. De concerten brengen in ieder geval een heleboel geld in het laatje. Het honorarium zou de laatste jaren verdubbeld zijn. Voor het concert in Hyde Park van 9 juli jl lag de prijs van de kaartjes tussen de 95 en 299 pond. Een waanzinnige prijs, maar het wordt er voor neergelegd.

Er zijn er ook die liever naar de cd luisteren dan naar een concert gaan, omdat ze het ‘spring-in-‘t-veld-veld’-gedrag van Mick Jagger maar pathetisch vinden:
‘Het zou verboden moeten worden om na je 30e nog op te treden met  rock muziek’.
Maar ja zo denkt niet iedereen er over.

Naar een artikel van Michel Guerrin in Le Monde van 14 juli jl.
Foto: Daily Mail

Getagged , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.