SUMMER IN THE CITY

AmsterdamOp het dakterras van de OBA waar het gewoonlijk stervensdruk is heerst rust en vrede onder een beukende zon. E en ik met slechts een paar andere terraszitters en een tros duiven, die zich niet weten te gedragen. De vliegende brigade wil graag bij ons aan tafel, maar daarvoor krijgen zij geen kans want wij meppen ze weg. Zo af en toe schuifelt een beschaafde buslading toeristen zwijgzaam over het terras naar onze hoek. Vandaar kijken ze ademloos naar de entourage van een withete stad aan hun voeten, slenteren dan weer tevreden weg.
Tot blijdschap van de duiven die ons luid koerend van opluchting uitfladderen, verlaten wij tenslotte enigszins doorgekookt het terras en fietsen onder een vurige zon naar een lommerrijke plek. De toeristen zijn kennelijk gevlucht, want zonder ergenissen over rondslingerende en gillende fietstoeristen rijden wij moeiteloos naar de buitenpost aan het water. Daar aangekomen zijn er tafeltjes beschikbaar in de schaduw en staan er razendsnel, twee, ik herhaal twee, knipmessende gedienstigen voor onze neus. Verrast door deze ongekende snelheid bestellen wij vele culinaire en alcoholische geneugten en nog zo wat verkoelende drankjes,  die binnen afzienbare tijd geserveerd worden, is het niet door de een dan wel door de ander. Wij genieten loom en lui van deze onverwachte meevallers en wensen dat ze nog maar lang mogen wegblijven, de vakantievierders en de rest.
Om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van een lege, zomerse stad en de unieke service die dit met zich meebrengt gaat het blog van JULIA even op reces.

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.