MUSEUMPASSAGE

 OnderdoorgangOp reces in Nice toen het nog niet zo warm was zat ik heerlijk op het terras onder de arcaden van Café de Turin op de Place Garibaldi en peuzelde verse coquillages en crustacés overgoten met een heerlijk frisse muscadet. Tegenover het café verhief zich het museum ‘Art Moderne et d’Art Contemporain kortweg MaMa geheten. Dat museum had ik zojuist bezocht. Tot de collectie behoren meer dan veertig, door de kunstenares geschonken, sculpturen en schilderijen van de beeldhouwster Niki de Saint Phalle, alsmede werken van kunstenaars die in Nice werkten en tot de École de Nice gerekend worden, zoals Yves Klein( met twintig in langdurige bruikleen gegeven werken), Arman, Lucio Fontana en Ben Vautier.

Op het dak bevindt zich een tuin en vanaf die tuin naar beneden kijkend zie je een onderdoorgang. Niet zo’n mooie passage als die van het Rijksmuseum, er rijdt ook van alles doorheen: brommers, auto’s, fietsers en vrachtwagens. De ingang van het museum is dan ook hoog gelegen en via een aantal trappen vanaf de Place Garibaldi of de parkeergarage te bereiken. Vandaar natuurlijk die vrije doorgang, je moet er voor zwoegen.

 

Getagged , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.