DE RETIRADEJUFFROUW

In het Parool stond onlangs het verhaal van een vrouw die tijdens de drukte van toiletjuffrouw2de Gayparade bij de openbare toiletten was gaan zitten met een schoteltje voor zich en zo geld ophaalde. Zomaar  legden wc-bezoekers € 0,50 op dat schoteltje. De politie kwam er aan te pas en constateerde dat er geen sprake was van oplichting want de vrouw had niet gevraagd om geld, ze was er gewoon gaan zitten en men had haar het geld gegeven. Dus was dat een vrijwillige bijdrage geweest.

Laatst bezocht ik de toiletten in een groot gebouw. Om de hoek, uit het zicht van de gehaaste bezoeker zat een dame aan een tafeltje waarop een schoteltje. De truc is denk ik dat er op het schoteltje een paar grijpstuivers moeten liggen die de wc gebruiker aansporen om er een paar euri bij te leggen. Bij dit schoteltje stond een kaartje  waarop met grote letters € 0,20 stond geschreven en er lagen een paar munten op. Is dat een psychologische truc tot geven? Net zoals graffiti dwingt tot meer muurschilderingen dwingen een paar munten op een bordje dan tot geven. Iedereen doet het tenslotte, dus ik ook maar.

Toen de vrouw zag dat ik aarzelde zei ze,

” € 0,20 is niet duur voor het schoonhouden van de wc”

Daar heeft ze een punt. Bij de meeste openbare toiletten is Euro 0,50 verplicht om je zaakje te lozen en op het station in Amsterdam willen ze zelfs Euro 1,00.  Stel dat er in dat gebouw 500 bezoekers per dag komen die allemaal naar die wc gaan kan het dan niet wat goedkoper?

Het artikel in het Parool maakt me wantrouwig. Wellicht geheel onterecht vraag ik me af of die vrouw daar nu gewoon was gaan zitten om geld op te halen, of maakte ze echt de wc’s schoon? Die was schoon, had zij dat gedaan? Wie zal het zeggen, de volgende keer maar weer eens naar de wc in dat gebouw.

Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.