DE RETIRADEJUFFROUW

In het Parool stond onlangs het verhaal van een vrouw die tijdens de drukte van toiletjuffrouw2de Gayparade bij de openbare toiletten was gaan zitten met een schoteltje voor zich en zo geld ophaalde. Zomaar  legden wc-bezoekers € 0,50 dat schoteltje. De politie kwam er aan te pas en constateerde dat er geen sprake was van oplichting want de vrouw had niet gevraagd om geld, ze was er gewoon gaan zitten en men had haar het geld gegeven. Dus was dat een vrijwillige bijdrage geweest.

Laatst bezocht ik de toiletten in een groot gebouw. Om de hoek, uit het zicht van de gehaaste bezoeker zat een dame aan een tafeltje waarop een schoteltje. De truc is denk ik dat er op het schoteltje een paar grijpstuivers moeten liggen die de wc gebruiker aansporen om er een paar euri bij te leggen. Bij dit schoteltje stond een kaartje  waarop met grote letters € 0,20 stond geschreven en er lagen een paar munten op. Wanneer die centen nou niet op dat schoteltje lagen  zou je dan iets geven of gewoon doorlopen? Die centen dwongen mij althans tot geven. Toen ze zag dat ik aarzelde zei ze,

” € 0,20 is niet duur voor het schoonhouden van de wc”

Ik word wantrouwig van zo’n artikel. Wellicht geheel onterecht vraag ik me af of die vrouw daar nu gewoon was gaan zitten om geld op te halen, of maakte ze echt de wc’s schoon? Die was schoon, had zij dat gedaan? Wie zal het zeggen, de volgende keer maar weer eens naar de wc in dat gebouw.

Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.