DEEL TWEE van de feuilleton

P1000183Hoe het dier mijn leven redde

Diezelfde dag werd ik ziek, had hevige koorts. Gala sleepte kruidenthee aan en legde vochtige doeken op mijn hoofd. Niets hielp. Toen zij rode bloedzuigers op mijn arm wilde plaatsen en begon te praten over ‘medicijnman halen’, joeg mijn man haar weg en belde de dokter. De koorts werd ondertussen almaar heviger. Ik droomde over vreemde gedrochten die uit de tuin achter ons huis kwamen en bezit van mij wilden nemen.
Zoon had kans gezien mijn kamer binnen te komen. Hij kwam naar mij toe, pakte mijn hand die loom over de rand van het bed hing. Er zat een beest op zijn schouder zag ik maar helemaal goed kon ik het niet zien, het diertje had dezelfde kleur als zijn t-shirt. Plotseling bewoog het en sprong op mijn bed.
”Weg, weg” riep ik schor.
”Wat is er mama?” riep Zoonlief verschrikt
Het dier nam de kleur van mijn erg rode, warme hand aan waar hij bij in de buurt was gekomen en vervolgens werd hij net zo wit als de lakens, alleen zijn uitpuilende ogen kon ik nog zien. Met een van die bolle ogen keek hij mij van opzij aan. Gefascineerd bleef ik naar dat oog staren, ik kon mij er niet van losrukken. Zoon was schreeuwend weggerend. Het oog hypnotiseerde mij, herkende mij. Ik werd rustig en viel uitgeput in slaap.
Toen de dokter kwam was de koorts geweken.

Wordt vervolgd

Getagged , ,

2 thoughts on “DEEL TWEE van de feuilleton

  1. Femmy Lageraard schreef:

    Mooi! Voor een echte cliffhanger had je twee regels eerder moeten stoppen. Al ben ik nu wel gerustgesteld dat de koorts is geweken:-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.