DEEL DRIE van de feuilleton

P1000183Hoe ik wakker werd en het dier bleek te zijn

De zon scheen fel naar binnen en kriebelde mij wakker. Behalve een jeukend gevoel in mijn keel alsof een insectenleger er zijn intrek had genomen, voelde ik mij goed. Naast mij snurkte mijn man. Ik wilde mij oprichten om de oordopjes uit een kastje te pakken en een slokje water te nemen, maar het leek of mijn armen ineens korter waren geworden alsof ze vastzaten in mijn lichaam. Ik duwde de lakens weg en probeerde te ontdekken wat er aan de hand was. Ik keek naar links en naar rechts, zag de zon in een caleidoscopisch kleurenspectrum, zag mijn man en het raam, maar het was heel moeilijk om vooruit te kijken. Ik kon wel met een oog naar het plafond en met het ander naar links richting man kijken. Ik tilde voorzichtig een arm op en legde die zover mogelijk opzij. Die arm was schubachtig en wit dezelfde kleur als de lakens. De ring- en wijsvinger waren met elkaar vergroeid. Het leek een beetje op een klauwtje. Ik ging op mijn zij liggen, mijn benen voelden wat stakerig en krom aan. Toen ik er met één oog naar keek zag ik een soort kikkerpoten met voeten waarvan de tenen vergroeid waren net zoals bij de hand. Zo stonden krom. Het been of de poot dat tegen mijn man had aangelegen was donkerbruin.

”Als ik mijn ogen eens dicht doe en probeer wakker te worden?”, dacht ik.

Maar ik was wakker en mijn ogen kon ik niet dichtdoen. Mijn man naast mij bewoog en perste een laatste grom naar buiten zoals hij altijd deed voordat hij wakker werd.

 

Wordt vervolgd.

Getagged ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.