Deel VIER De Baobab boom

CreaMijn man wordt wakker en ik zie met mijn bolle oog dat hij zijn hoofd schudt en zijn ogen weer dicht doet. Ik wil iets zeggen, maar het lukt niet daarom steek ik mijn tong uit om mijn lippen nat te maken. Een enorme lap rolt naar buiten, ik schrik er van. Zo’n lange lap, zeker 50 cm. Hij reikt bijna tot het einde van het bed. Mijn man doet zijn ogen weer open en springt uit bed.
Ik probeer op te staan, maar ik heb geen grip en struikel over iets stugs. Het duurt even tot ik begrijp dat het mijn eigen staart is. Door die capriolen val ik met een bons om. Op dat moment komt mijn man weer binnen met Gala. Zij heeft een paar dode hagedissen bij zich op een schoteltje dat zij op de grond voor mij neer zet. Zij doet het raam open en wijst naar de baobab die zijn takken hoog in de lucht uitstrekt. Zij lachen naar mij. In elkaar gestrengeld lopen zij de kamer uit.

Sinds woon ik in de baobab van waaruit ik dag en nacht goed zicht heb op alles wat er in het huis gebeurt. Zoon komt zo af en toe dode muisjes brengen die Poes vangt. Hij probeert mij voorzichtig over een klauw te aaien. Poes zit naast mij op een tak, wij staren roerloos door het raam naar binnen waar het innig toe gaat.

Ik voel mij goed, ik wacht op mijn prooi.

Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.