De NSA is geen bureau voor verloren voorwerpen

NSABahram Sadeghi was onlangs een belangrijke mail kwijt. Misschien per ongeluk gewist gelijk met allerlei spam. Dus bedacht Bahram, journalist en regisseur en bijna 26 jaar in Nederland woonachtig, dat hij de NSA wel eens kon bellen. Misschien had de dienst zijn mail opgeslagen. Als geboren Iraniër was hij wellicht een ‘interessant persoon’, hij kent mensen die er toe doen en reist veel.

Hij had evenwel niet gedacht dat zijn telefoontje tot iets zou leiden, maar de telefoniste, hoewel verwonderd, behandelde zijn vraag heel professioneel en zei dat zij hem niet kon helpen. Bahram gaat door met vragen stellen waarna de persoon met wie ze wanhopig had doorverbonden hem meedeelde, dat de NSA geen bureau voor ‘verloren voorwerpen’ is.

Onderstaande tekst  komt van: www.halma.nl/prism-stasi.

Afgelopen tijd is het erg onrustig geweest na de verhalen van meneer Snowden over de NSA en hun interesse in andere mensen en culturen. Heel veel verhalen komen naar buiten, de één nog ernstiger dan de andere, soms wel erg overtrokken en soms erg schokkend. Feit blijft dat hoe je het ook wendt of keert, de NSA is erg geïntereseerd in het intern en buitenlands verkeer. Aangezien wij als Europeanen ongeveer voor meer dan 80% gebruiken maken van Amerikaanse systemen maken wij het hen ook erg makkelijk. Iedereen met een Hotmail, Yahoo, Gmail adres heeft email die technisch gezien via Amerika loopt.

Het is ook vergelijkbaar met de manier waarop Linkedin werkt. Met een Linkedin account kun je zien of iemand die je zoekt misschien bereikbaar is door iemand die al in je eigen netwerk zit. Stel ik heb via Linkedin iemand die de minister-president als contact heeft en die heeft weer contacten met president Obama,  dan zit ik dus al binnen 3 stappen bij Obama’

De vrinden van Bahram maken zich zorgen, maar hij belt gewoon nog een keer: luister en kijk naar het filmpje hieronder.

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.