Conflict

conflictJuliëtte en Julia hebben ruzie. Als Juliëtte haar naam noemt wordt Julia nijdig:
‘Waarom ik niet?’, bitst ze dan, ‘ik ben de oudste en de mooiste’.
Ze heeft gelijk natuurlijk, maar dan moet je Juliëtte horen:

‘Jij hebt mij gekozen en niet haar’.

Daar heeft ze natuurlijk ook gelijk. Het is een beetje een ‘issue’ om het zo maar eens te zeggen. Wanneer ik mij moet voorstellen aarzel ik dan ook, welke zal ik kiezen de een of de ander? Aan de een ben ik al zo lang gewend, maar de ander heeft oudere rechten en komt van een verre tante uit een ver land. Een naam met een verhaal, terwijl Juliëtte de gril van een puber was, omdat die ander te stijf en te deftig overkwam, toen.

‘Zo’n stomme naam Julia’, stampvoette zij, ‘vanaf nu heet ik Juliëtte zoals Juliëtte Greco’.

Tegenwoordig is de naam Julia populair en waar Juliëtte vroeger zeldzaam was is ze nu bijna gemeengoed. Velen dragen haar naam, maar waarschijnlijk niet naar die Franse zangeres. Dat is dan weer een punt in het voordeel van  Juliëtte.
Juliëtte is wel weer behoorlijk claimerig en met zichzelf ingenomen. Aan opstappen denkt ze niet. Julia daarentegen is bescheiden en chic, maar ook zij weet haar naam sterk op te leggen.

Ik zit er maar mooi mee met die twee.

Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.