Doodslag

DoodslagHet litteken op zijn gezicht was het eerste dat ik zag. Het liep van de haargrens via het oog tot aan zijn kin en was donkerpaars en bij zijn oog zwart. Op de geelwitte huid tekende het zich duidelijk af. Het was zo’n litteken dat je wel ziet op spotprenten en in striptekeningen: twintig centimeter verticaal met na iedere twee centimeter een horizontaal streepje. Zeker tien streepjes zag ik in de gauwigheid als het er niet meer waren. Ik kon ze niet tellen, want mijn ouders mopperden altijd wanneer ik begon te staren naar iemand waaraan ik iets vreemds zag en zo’n reprimande in je jeugd beklijft kennelijk goed, want ik keek weg maar was loei nieuwsgierig.

‘Heb je geduelleerd?’, vroeg ik olijk.

‘Zoiets’, antwoordde hij en deed er verder het zwijgen toe.

Het werk nam ons volledig in beslag dus verdere conversatie werd onmogelijk, maar toen wij klaar waren greep ik mijn kans en vroeg hem naar de oorzaak van zijn verwonding.

‘Iemand wilde mij vermoorden’, zei hij simpel, ‘ik liep gewoon in de stad, niets bijzonders. Ik kreeg ook een jaap in mijn rug. Mijn uiterlijk beviel hem niet, hij stak me met een vlijmscherp mes, ik voelde er niets van, ik had niet eens door dat ik gewond was. Verwondingen met een vlijmscherp mes aangebracht voel je niet op het moment zelf weet ik nu’.

Zijn gezicht vertrok, het leek of hij op het punt stond in huilen uit te barsten. Hij schudde zijn hoofd en liep weg. Ik had hem graag meer willen vragen, maar ik durfde niet. Het was duidelijk dat hij er met mij niet verder over  kon of wilde praten.

Getagged , , ,

3 thoughts on “Doodslag

 1. CarioZ schreef:

  Je had even door moeten vragen, Julia. Of mischien heb je dat ook wel gedaan maar durf je het niet te schrijven, bang voor de reactie uit je voornamelijk linkse kring. Die willen niet horen dat dit soort aanslagen, want dat zijn het, voornamelijk gepleegd worden door racistische marokkanen. Je laat dit schrijven dus maar aan mij over, zodat jullie allemaal je hoofd kunnem schudden….

  • jumasy schreef:

   Wel beste Cario, ik heb niet doorgevraagd omdat hij emotioneel werd en er waarschijnlijk iets anders aan de hand was , want hij wilde er niets meer over zeggen. Misschien moet ik dat er nog aan toevoegen.

 2. CarioZ schreef:

  Ik vind het goed dat je het opgeschreven hebt. Dit soort dingen gebeuren veel te vaak.
  Mensen blijven maar wegkijken, net als de meeste politici. Dat is pure lafheid. We moeten ons hier tegen verzetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.