Keuzestress

Neem ik mijn laptop mee of mijn i-pad of alletwee, neem ik drie broeken mee of twee, hoeveel t-shirts en past dat allemaal wel in de koffer die niet groter mag zijn dan 153cm lengte, hoogte en breedte en niet meer mag wegen dan 23 kilo op straffe van een fikse bijbetaling?

Ieder keer weer wanneer ik op reis ga neem ik mij voor de volgende keer naar dezelfde bestemming te gaan, zodat ik bekend ben met de omstandigheden en weet wat mij te wachten staat op het gebied van uitgaan en klimaat. Maar ja, waar blijft dan de charme van verrassing en nieuwe horizonten ontdekken? Bovendien ben ik vrouw, die zich graag leuk kleedt.  Eenmaal op bestemming aangekomen is het vreselijk niet een leuk japonnetje of bloesje uit de koffer te kunnen trekken. Als ik die mogelijkheid niet heb, zal ik stampvoeten om mijn benepen keuzes bij vertrek en onmiddellijk willen gaan shoppen. Ik benijd de Echte Man, die met één broek, één trui en verschoning in één tas rustig twee weken op reis kan gaan en dan nog vindt dat hij teveel meenam.

De ezel van Buridan komt bovendrijven.Tussen twee hooischelven zat hij en dubde en dubde: neem ik de schelf links of de schelf rechts. Omdat hij geen munt had om op te gooien of knopen om af te tellen werd het arme dier magerder en magerder, gedoemd te verhongeren.

Een wit of een zwart t-shirt, een jurk of een broek, make-up in een apart tasje van niet meer dan 100ml of hopen dat de koffer niet zoekraakt, dat zijn mijn hooischelven

Keuzestress een futiliteit? Hoe kom je er bij. Het is een serieus probleem waarvoor een hulpdienst met psychiaters en psychologen en nog zo wat ‘ogen’zou moeten worden opgericht en een hoge subsidie aangevraagd. En oh wee, als die niet wordt toegekend dan gaan we betogen op het Malieveld. O zo !

Getagged , , , ,

4 thoughts on “Keuzestress

  1. Jan Vlaanderen schreef:

    Die Qual der Wahl!

  2. Rob Alberts schreef:

    Eenvoud siert de mens.
    Vreemd genoeg zijn er steeds minder eenvoudige mensen.
    Bezorgde groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.