De heilige familie

heilig hartEen klein stevig vrouwtje staat op mij te wachten. Ze heeft kort zwart haar en verwelkomt mij luid pratend met veel gebaren.

De school waar ik de taal ga leren, heeft mij ingedeeld bij een familie in S. in Italie. Mijn doel is Italiaans leren met een minimum aan werk en een maximum aan effect wat volgens mij het best bereikt  kan worden door tijdelijk te gaan wonen bij een Italiaans  gezin. Voor mij is een familie gevonden die bestaat uit een oudere dame en haar dochter.

Het appartement heeft twee slaapkamers, een woonkamer, een badkamer en een keuken. De slaapkamer is ruim, heeft een balkon en hangt en staat vol heiligenbeelden. In de boekenkast ontdek ik veel boeken met ‘dio’  in de titel.
Het is mij niet helemaal duidelijk waar moeder en dochter slapen.
Wanneer ik de voordeur open, stap ik direct in de woonkamer waar Tonia, de naam van het kleine vrouwtje, op de bank zit. Zij kijkt en luistert naar de televisie die constant staat op een religieuze zender. De ’ave maria’s’ zijn niet van de lucht. Iets zegt mij dat mijn kamer eigenlijk haar kamer is. Dit vermoeden wordt bevestigd door de Christusfiguur boven het bureau die weliswaar dweperig zijn ogen naar de hemel gericht houdt, maar bij wie ik toch een licht verwijt meen waar te nemen. Ik verbeeld me verder dat de heiligenbeelden mij misprijzend aankijken.

Tonia is, behalve  religieus ook buitengewoon zorgzaam en opruimerig. Alles heeft een eigen plek en wanneer het nog geen plek heeft zorgt zij  dat die plek er zo snel mogelijk komt. Dit treft ook mijn spulletjes, die ik niet meer kan terugvinden op de plaats waar ik ze heb neergezet, maar  volgens haar logica zijn neergezet.

Wordt vervolgd.

Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.