Zondvloed

zondvloedHet regent ‘katten en honden’.De straat verandert in een bruisende rivier, de stoep wordt een  razende beek. Tot aan mijn knieën waad ik door het water. Een voorbijkomende auto maakt een enorme rimpeling, de passererende bus veroorzaakt een heuse golfslag. Hij houdt zich niettemin netjes aan het tijdschema en stopt bij de halten waar de passagiers bij het uitstappen zo in het diepe springen. Zij trotseren het  klotsende water onder grote paraplu’s. Toeristen doen alsof er niets aan de hand is en wandelen in open sandaaltjes en luchtige jurkjes door de gietende regen. Het watergordijn ruineert mijn gympen die toch echt bestand waren tegen Hollandse regenbuien. De moesson op Bali is kinderspel vergeleken met deze zondvloed. Mijn haar gaat er van krullen, een soort pijpekrullen op plaatsen waar ik ze niet wil. Zij gaan weg met een straigthtener,  die te koop is in  een winkeltje vol met electronische bric-a-brac, waar een oude man scharrelt tussen stapels dozen met apparaten en lampjes, verlengsnoeren en stekkers, die tot het plafond staan opgestapeld en waartussen hij precies de weg weet. Een dame vraagt om een speciaal lampje met kleine fitting en de man trekt ergens een doos onder een stapel vandaan waarin precies het lampje zit dat zij zoekt. Hij wandelt zonder aarzelen naar een stapel in een verre hoek en haalt een aantal straighteners tevoorschijn. Met mijn aankoop ren ik in de nog steeds met bakken neervallende regen  naar het dichtstbijzijnde café waar ik hoop het einde van het noodweer dezelfde dag nog mee te maken. Als ik aankom gaat het licht uit.

Wordt vervolgd.

Getagged , ,

One thought on “Zondvloed

  1. Edmond schreef:

    >”Als ik aankom gaat het licht uit.”
    Weer z’n typisch Juliette einde. Het kan niet abrupter. Je begint al aardig een eigen schrijfstijl te ontwikkelen. 😉 Bij de weg, was dit nu het weer in Amalfi?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.