Sex in the city

sex in the cityOver Pompei ben ik nog niet uitgeschreven. Deze keer  over kamers, bedienden, slaven en echtelieden.

De ontvangstkamers in de huizen en villa’s in Pompei dienden voor officiële aangelegenheden en waren ruim. Slaap- en woonkamers daarentegen vaak piepklein en slechts ingericht met het aller noodzakelijkste.  Echtparen sliepen niet in dezelfde kamer. Als het zo uit kwam en er lust was, gingen zij van bil in de kamer waar ze zich bevonden of daar waar het op dat moment het beste uitkwam. Iedere slaaf of slavin kon verder door de eigenaar seksueel misbruikt worden. Het werd zelfs aanbevolen en op geen enkele manier als misbruik ervaren. Omdat rijke mannen zich bij hun slaven seksueel konden uitleven zonder met schande te worden overladen was er geen deftige prostitutie. Seksuele dienstverlening vond voor het grootste deel plaats in de onderste lagen van de samenleving. http://nl.wikipedia.org/wiki/Prostitutie_in_het_oude_Rome
In de bordelen hingen de  prostituees over de leuning van het  balkon en lokten de clientèle met wolvengehuil. Iedere kerel die de hoek omkwam werd toegejankt. Het wond de mannen zodanig op dat ze steigerend het pand invlogen. Het gehuil ging terug naar Romulus en Remus, die waren immers opgevoed door de wolvin Lupa en lupa is het latijnse woord voor prostituee. Eenmaal in het bordeel stortten zij zich in onmogelijk kleine kamertjes op de hoertjes die lagen op stenen bedden, die slechts bedekt werden  door een dun matrasje. In Pompei waren zeker 25 bordelen, keuze zat dus, maar niet echt comfortabel.  De kamertjes konden niet worden afgesloten en deuren waren er ook niet.

Wordt vervolgd

Getagged , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.