Corso Italia

Corso ItlaliaDe eerste dag in Italie staat in het teken van rennen en het kwijtraken van mensen, spullen en de weg. De StAnnaschool kan ik niet vinden ondanks mijn kaart. Hij ligt diep in het oude centrum verborgen. Er is een bord dat de weg aangeeft, maar dat zie ik  pas na 20 minuten zoeken. Officieel is het 25 minuten lopen vanaf de Corso Italia waar ik woon. Mij kost het de eerste keer veel meer. ‘s Middags na  een orientatietour te zijn misgelopen zak ik dan ook pardoes neer op een bankje op de piazza Tasso, doodmoe van het naar alles en iedereen zoeken. Een ‘nonno’ knoopt onmiddellijk een praatje aan over zijn kinderen en kleinkinderen. Hij spreekt Italiaans. Heel wonderlijk want in de haven spuwen de grote cruiseschepen duizenden Britse en Amerikaanse bejaarden uit. Net als in Amsterdam hoor je dus meer Engels dan Italiaans. Achter hun rollator strompelen ze over de kasseien,sjouwen met klotsende dijen de Corso Italia op of maken een trip in het  toeristentreintje. Met tientallen tegelijk zitten zij in het spek weggezakt op terrasjes aan ijsjes te lebberen. Daar tussen door glijden hooggehakte elegante Italiaanse vrouwen in strakke broeken met golvend zwart haar. In de ene hand de onvermijdelijke i-phone en in de andere de vriend, die luid praat in zijn telefoon. Op de Corso Italia moet je dus niet zijn en al helemaal niet in de buurt van de Piazza Tasso, het grote plein. Het is een brede straat die de stad doorsnijdt van noord naar zuid. Als winkelstraat stelt het eigenlijk niet veel voor.  De nauwe kleine straatjes en pleintjes die naar de haven, de Marina Grande, leiden zijn veel leuker. Vol ambachtelijke winkeltjes met houtsnijwerk en sieraden.
Op zondag als het mooi weer is gaan de Italianen naar het strand, maar pas na 15 uur, dan wordt het vol op het zonneplankier in de haven. In het restaurant is het druk met mensen die genieten van salades en  wijn.

Getagged , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.