De bus komt, wanneer hij komt.

De bus komt als hij komt “Het heeft een prachtig zandstrand, bella spiaggia, het is nooit dicht, er zijn altijd mensen. Twee keer in het uur rijdt er een bus naar toe”, is het antwoord op mijn vraag of er nog ergens een strand met zonnebedjes open is. In Sorrento is de winter begonnen en daarom is mijn elegante zonneplankier gesloten. Ik moet op zoek naar een alternatief, het is immers nog steeds heerlijk warm in de zon.
Ik zoek en vind de bushalte, bestudeer het tijdschema en maak er uit op dat de bus ieder moment kan  komen. Na twintig minuten komt hij de bocht omgieren. Het is een oude rammelbus met veel stops en een struikrover aan het stuur, die er van houdt flink te schakelen en het gaspedaal diep in te drukken. Bij de haltes stappen armoedig uitziende mensen in. We arriveren bij het strand, dat ook een droeve indruk maakt.Veel restaurants zijn gesloten, het zand is klef zwart evenals de rotsen, die hoog boven het strand uittorenen. Het is er warm. Ik breng enige tijd door in een snackbar met terras, dat als Grand Cafe wordt aangeduid en besluit de volgende bus terug te nemen. Op de parkeerplek is  geen bus te zien. Omdat het geen zin heeft het tijdschema te raadplegen, vraag ik een juffrouw aan de kassa bij de parkeerplaats of zij weet wanneer de bus komt.
“Hij komt, wanneer hij komt”, is het antwoord.
Na een tijdje wachten komt hij inderdaad aanrammelen. De struikrover aan het stuur parkeert en vertelt mij desgewenst, dat hij over 15 minuten vertrekt. Na 20 minuten ga ik eens een kijkje nemen op het chauffeursterras.Hij is druk bezig Italiaanse les te geven aan een jonge Aziatische vrouw. Ik hoor bekende grammaticale kreten en ga er eens gezellig bij staan. Hij heeft zich op het ‘artikel’gestort, héél belangrijk in de Italiaanse taal roept hij een aantal keren luid. Als hij mij ziet, bedenkt hij, dat er nog een bus bestuurd moet worden, staat op en zegt:
“Andiamo”
Met veel knarsend geschakel en luid geraas krijgt hij de bus zo ver dat deze de helling opkruipt. Bij de eerste halte stapt een man in, die direct begint te razen en te tieren dat de bus te laat is. Vanaf zijn zitplaats scheldt hij maar door. De chauffeur keert zich om en schreeuwt terug dat het de schuld van de bus is, de koppelingsplaten zijn kapot en daarom kon hij niet op tijd vertrekken.Vanwege dit mankement moeten wij, als de bus bij het station in Sorrento aankomt, allemaal uitstappen en op de volgende wachten.
Wanneer ik vanaf het station de Corso Italia inloop komt er een bus aandenderen met aan het stuur een bekende chauffeur, die mij een vette knipoog geeft.

Getagged , , , , , , , ,

2 thoughts on “De bus komt, wanneer hij komt.

  1. Edmond schreef:

    .’In Sorrento is de winter begonnen’. Ook hier in NL, opeens 9 graden kouder.

  2. Annemarie Enters schreef:

    Ik zie het voor mij… heerlijk Italië!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.