Limoncello

limoncellaIn Sorrento en Napels groeien  citroenbomen langs de kant van de weg en in de tuinen. Citroenen vormen dan ook een belangrijk bestanddeel in lokale en regionale gerechten en drank. Het is bijzonder dat de toch zo zure vrucht een zoetig frisse smaak weet te geven aan de spijzen.

Aan de Via Correale in Sorrento staat vlakbij het Carlton hotel een klein charmant artisanaal fabriekje, waar uitgebreid wordt uitlegd dat bij de vervaardiging van de drank slechts citroenen, bij voorkeur uit Sorrento, suiker en alcohol wordt gebruikt. Alle andere toevoegingen zorgen niet voor het enige echte product. Op http://nl.wikipedia.org/wiki/Limoncello vindt u het recept. Het is reuze makkelijk zelf te maken. Na de uitleg vindt in de tuin waar allemaal citroenbomen staan een genoegelijke proeverij plaats. Allerlei variaties op de basisdrank worden uitgedeeld en geproefd. Mijn voorkeur ging uit naar de baba-limoncello, daar kon ik geen genoeg van krijgen.

Een bezoekje waard.(http://shop.digusti.nl/baba.html).

Getagged , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.