ATLAS

AtlasZo heb ik dan een fantasy verhaal geschreven, dat door een Belg zo leuk werd gevonden dat het in een bundel, met als titel ‘Atlas’ is opgenomen.

Nederland heeft helaas niet zoveel met fantasy, behalve dan met Harry Potter. Wat is er zo leuk aan Harry dat zelfs Nederland het wil lezen? De eerste film heb ik gezien en net zoals met boeken is vaak de eerste het best. Orgineel dat hij onder de trap wordt weggestopt en er op het station een speciale trein rijdt voor mensen met bijzondere gaven en er zijn ongetwijfeld nog veel meer interessante zaken die ik mij niet herinner.

In ‘Atlas’ hebben verschillende schrijvers hun werkelijkheid weergegeven op een absurde of fantastische wijze. Het doet denken aan de surrealistische verhalen van Marcel Aymé, die onder andere een verhaal schreef waarin een persoon zich kon klonen in diverse andere personages. Overal ter wereld was zij te vinden in verschillende hoedanigheden. Toen de orginele figuur overleed, stortten de anderen eveneens in. Heeft Adriaan van Dis dit verhaal niet gebruikt voor een van zijn eigen verhalen? Werd er toen niet ‘Plagiaat!’ geroepen. Kortom surrealisme is leuk, het wordt ge- en misbruikt door velen. 

In de bundel ‘Atlas’ vind je op pagina 159 mijn verhaal ‘Een Zwarte Lakkist’. Als jij wel van fantasy houdt en de Nederlandse reserve tegen alles wat vreemd is jou ook vreemd is, dan is dit boek echt iets voor je. Voor de prijs van € 19,90 en verzendkosten.

Getagged , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.