Carnaval

carnavalToeters en bellen, mannen met pluimen op hun hoofd die in wijde fluwelen capes met ernstige gezichten een soort boerendans uitvoeren willen de indruk wekken dat het al carnaval is. Na enig onderzoek blijkt het pré-carnaval te zijn, kennelijk een vorm van vreugde die vooraf gaat aan het feestgedruis in het verre zuiden.

Vanuit een busje waarop met grote letters Feestteam staat vermeld wordt luide carnavalsmuziek de lucht ingeslingerd. Toch is de sfeer er niet, het tafereel behoudt iets plechtigs alsof het plein een tempel is waar op het orgel luidkeels psalmen ten gehore worden gebracht en de gelovigen devoot meedeinen.

Calvijn op een katholiek feestje.

Getagged , , , ,

3 thoughts on “Carnaval

  1. Jan Vlaanderen schreef:

    Die Calvijn houdt jou bezig!

  2. Jan Vlaanderen schreef:

    Ik zag ze trouwens vanmiddag al weer door Eindhoven lopen. Het meest trieste vind ik de veelgetoonde combinatie van carnavalsoutfit met een gewone jas erover, zie je veel hier. Zoiets van leuk maar wel praktisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.