Natuurproducten

schadelijke familieEen tomaat kijkt mij aan in de spiegel, boven paarsige heuveltjes glibberen twee kleine vijvertjes met een zwarte pit in het midden. Wanneer ik mij buk hangen de heuveltjes en gebergten als warme zandzakken aan mijn gezicht.

Wat kan ik ’s nacht toch gedaan hebben om te veranderen in een vrucht en dan nog wel een uit de familie der nachtschaden? Behalve slapen herinner ik mij verder niets bijzonders zelfs geen seks. Hetzelfde geldt voor de avond, die verliep heel normaal: gewoon een drankje en bij het eten zeker geen nachtschaden. Je weet natuurlijk nooit wat een kok in de gerechten stopt maar daar kan ik aardig zeker van zijn.

Een tubetje met een drink-up overnight masker tuimelt van een plankje wanneer ik naar een verkoelende tonic reik. Dàt heb ik gisteravond gebruikt, die ‘soif cutanee’ van het merk Origins op mijn gezicht gesmeerd.

Origins is een van die merken, die aan de weg timmeren met parabeen vrije crèmes. Bij de parfumhandel had de aardige verkoopster naast een paar geurtjes een doosje met producten van dit merk in mijn tas gestopt:

‘Probeert u deze rijke volle crèmes eens, u zult zien hoe goed u er van uit gaat zien”.

Nou daar had ze gelijk, mijn huid staat helemaal strak, geen rimpeltje meer te zien in een gezicht waar het lijkt of de zon er flink zijn best op heeft gedaan.

Op de website van Origins staat: ‘Origins wil de planeet, zijn hulpbronnen en alles wat er op leeft beschermen door aarde- en diervriendelijke praktijken, verpakkingen en beleidsnormen. De producten bevatten krachtige plantextracten, organische ingrediënten’.

Die biologische bestanddelen vind ik op hun website: aubergine en komkommer onder andere zijn in de crèmes verwerkt, twee planten uit de serie nachtschaden. Een familie waar ik allergisch voor ben!

Getagged , , , ,

3 thoughts on “Natuurproducten

  1. Femmy Fijten schreef:

    Ja, ik geloof het zomaar. Het is vreemd dat mensen denken dat natuurproducten per definitie onschadelijker zijn dan in de fabriek gemaakte spullen. Denk maar even aan alle giftige schimmels, bessen, knollen et cetera.

  2. peter hein schreef:

    Maar er zijn vast wel weer natuurproducten die deze natuurproduct(nacht)schade kunnen herstellen (met alle nieuwe rampzalige gevolgen vandien).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.