Gelukkig gezond

gezondengelukkigzijn.nl  (goji bessen)

gezondengelukkigzijn.nl (goji bessen)

Een vriendin ontving als verjaarsgeschenk een bus waarop slechts de letters Superfood stonden. Die wekte mijn nieuwsgierigheid, want de bus leek verdacht veel op de bus Ovomatine waar mijn moeder vroeger mee dweepte. Iedere dag een lepel in de melk of in de yoghurt. En van nog eerder doemt er in mijn geheugen plots een plas olie op en een lepel die naar mijn mond beweegt, de geur van traan….., maar ik dwaal af.

Superfood klinkt beter dan Ovomatine. Bij Ovomatine zie ik vraagtekens en gefronste wenkbrauwen bij Superfood daarentegen de Hunk, Schwarzenegger, Spiderman enzo. Waarschijnlijk helemaal ten onterechte, want wat is ‘Superfood’? Is het inderdaad zo super dat je niets meer hoeft te eten wanneer je dagelijks een paar lepels naar binnen hebt geschoven en toch als één bonk gezondheid door de dag en het leven wilt gaan? Efficiënt en gezond = tijdwinst!

Een artikel in de wetenschapsbijlage van het NRC hielp mij. Daaruit bleek onder andere dat Superfood niet alleen in een bus zit, maar ook in smoothies en ander gezondheidsvoedsel.

Hieronder van internet de betekenis van het woord smoothie, voor mij was het namelijk niet direct duidelijk:

1.Een smoothie is een man of vrouw die zich ontdoet van alle lichaamsbeharing, doorgaans uitgezonderd het hoofdhaar, de wimpers en de wenkbrauwen. Smooth is het Engelse woord voor glad. … .
2.Smoothies zijn drankjes vol met kleine stukjes fruit die je energie geven en goed zijn voor je gezondheid.

Met Superfood zegt internet:
worden natuurlijke voedingsmiddelen bedoeld die supergezond zijn. Ze zijn zeer voedzaam.

Een natuurproduct is hoe dan ook gezond anders zit de natuur er niet in, toch?

Getagged , , , , ,

2 thoughts on “Gelukkig gezond

  1. Femmy Fijten schreef:

    Een natuurproduct is niet sowieso gezond. Je eigen urine drinken bijvoorbeeld: niet doen. Willekeurige paddestoelen oppeuzelen in het bos: beter vermijden. Steek ook niet zomaar leuk gekleurde besjes in je mond als je gezond wilt blijven.
    Daarbij is niet alles wat uit de fabriek komt slecht voor de gezondheid. Heel veel medische preparaten bijvoorbeeld zijn chemisch gemaakt veel zuiverder dan als puur natuurproduct. Vitamine C tabletten uit de fabriek zijn prima. Dus ga er niet van uit dat puur natuur altijd gezond is.
    Overigens een leuk stukje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.