Zomaar een ochtend

dag in de weekSnelvoetig over natte keien naar de tram. Stampvoetend constateren dat hij je weer als eerste voorbijrijdt. Tien minuten om je heen kijken, geen mens te zien, nog half duister.
Na trage tram overstappen in een fluisterstille discotram. Lawaaiig roze, geel, groen fluorescerende staven compenseren het tramgeraas. De wezenloze gezichten van de passagiers lichten vrolijk op in het groen en roze, een sexy mannenstem kondigt halteplaatsen aan. Enkele passagiers stappen mechanisch uit of in, een dame bekijkt zich in een make-up spiegeltje. Een donkere lucht dreigt. Al snel plenzen traanslierten op de ruiten.
Eenmaal uit de tram druppelen er vette spatten op je hoofd, vlug loop je langs een rij huurkazernes. Aan de andere kant van het water staan  bomen, het lichte groen van de afgelopen lentedagen verborgen in de zwarte stammen.
Aangekomen neem je koffie uit de automaat, door de ramen zie je de volgende regenbui aankomen. Je neemt de eerste slok, die smaakt naar zeepsop. Buiten huilt het weer met je mee.

Getagged , , ,

One thought on “Zomaar een ochtend

  1. Femmy Fijten schreef:

    Treurigheid troef! Mij is het net iets te staccato, maar het verhaaltje geeft wel een realistisch beeld van zo’n sombere ochtend,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.