Een etentje

Ineens staat er een ober aan onze tafel. Hij schenkt onze glazen flink vol, denkt mee bij het bestellen van water en noteert vervolgens alles keurig in een automatisch kassasysteem.
Voorlopig zien we hem niet meer terug.
Eindelijk wordt er een bord krulsla met hier en daar een reepje vlees voor mij neergezet, mijn tafelgenote krijgt haar bestelde bord soep. Na herbestudering van de kaart blijkt mijn gerecht de  salade van geconfijte eend te zijn.
Als wij ons gerecht al een tijdje op hebben zwaaien wij naar onze ober, die naar ons toe huppelt en met plezier nog een paar glazen wijn noteert. Vrolijk loopt hij weg zonder de borden mee te nemen. De wijn komt, de borden blijven. Als de wijn verdampt is pakken wij de borden en dwalen richting keuken. Een ijlings toeschietende gedienstige neemt ze over en dirigeert ons terug. Na een minuut of tien wordt het hoofdgerecht voor ons neergezet, risotto met asperges en paddestoelen, die is herkenbaar en vol smakelijk. Helaas worden de glazen maar half vol geschonken.

Wij dineren in een trendy restaurant, ruim en kleurig, veel lege tafels van flink formaat. Dat er iets op staat valt op zo’n oppervlak niet op, hetzelfde geldt voor de bediening die door de ruimte wordt opgeslokt.
Eerder die avond speelde er een jazzband, de tonen werden meervoudig weerkaatst in de ruimte. Het café zat vol met zondagmiddagpubliek, dat probeerde de plannen voor de komende week door te spreken. Toen liep er hier en daar nog een gedienstige.

Als we om de rekening vragen aan een toevallig voorbijflitsende ober wordt die opvallend  snel gebracht, voor we het weten staan we buiten ‘Best gezellig’ te zeggen.’

 

 

 

 

 

Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.