Als het regent in de stad

yudaiskie.blogspot.com

yudaiskie.blogspot.com

Het asfalt glimt, de regen valt met bakken uit de lucht. Ik loop in een smalle straat die uitkomt in een brede winkelstraat. Uithangborden hangen treurig uit. Toeristen in korte broek staan te kleumen voor de etalage van H&M. Paraplu’s reppen zich naar oorden waar het warm is en droog.
Dit is de Kalverstraat! Heb ik daarvoor anderhalf uur in een vliegtuig gezeten om terug te gaan naar af.

Ik besluit de paraplu’s te volgen en me op te vouwen in een café. Het is afgeladen. Damp slaat van natte jassen, paraplu’s en mensen. Ik ruik een vertrouwde muffe tramlucht. Aan de leestafel is een stoel vrij. Ik dring door de dikke lucht, pak een krant en bestel bij de serveerster een warme rode wijn. Als de serveerster de wijn brengt, kijkt zij opvallend lang naar iemand links van mij. Ik kijk ook maar eens en zie een jonge Algerijnse man. Hij staart strak voor zich uit. Het meisje loopt verder met haar blad vol drankjes. Iets later zie ik haar praten met een collega en naar mij en mijn buurman wijzen. De collega komt naar mij toe en zegt:
‘Valt die man u lastig?’
Ik kijk nog eens naar mijn buur en zeg dat ik geen last van hem heb.
‘Als hij u stoort, moet u ons waarschuwen dan moet hij vertrekken’.
Een dame aan de tafel doet een duit in het zakje, zij zegt,
‘Hij stoort, hij moet gaan’, het leestafelpubliek kijkt op van de lectuur en knikt bevestigend.
De serveerster wendt zich tot de Algerijn en zegt dat hij moet vertrekken. Hij staat op en loopt de regen in.

 

Getagged , , , , ,

6 thoughts on “Als het regent in de stad

  1. Femmy Fijten schreef:

    Mooi en aandoenlijk. Beeldend geschreven.

  2. Gerdi schreef:

    die arme man!

  3. folkertrath schreef:

    Nu ben ik nieuwsgierig wat hiervoor gebeurt is. je neemt ons prachtig mee in het verhaal en ik wilde weten wat er gebeurt in dat café, mooi gedaan. Wat een zielige man.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.