Bestolen

Chrispie.punt.nl

Chrispie.punt.nl

Toen de heks de sleutel in het slot wilde steken bleek dat er geen slot meer was, in plaats daarvan zat er een gat en stond de deur open. Het was zomer en warm maar toch wat vreemd. Zij duwde de deur heel langzaam verder, stapte voorzichtig naar binnen en keek speurend rond. Alles zag er normaal rommelig uit, op de eettafel de zilveren sieraden die zij de avond er voor had neergelegd, naast het glas en aardewerk van het laatste feestje. Alles heel gewoon. De heks liep de trap op naar de slaapkamer. Sjaals, ceintuurs en lingerie lagen door en over elkaar. Het was niet eens zo’n grote bende. Zij tilde hier en daar eens een sjaal op, een string, nog eens een sjaal en ontdekte het mooie doosje waarin zij haar sieraden bewaarde. Wijd open. Leeg gestort. De zilveren inhoud lag verspreid tussen kanten bh-tjes.

Maar waar was het goud? Waar waren de juwelen van Hertogin Heks en de ring met grote diamant van Grootvader en Vader Merlijn, die hem altijd om zijn ringvinger had? Waar waren de sieraden met hun emotionele waarde?

Door de schok wist zij het even niet meer en belde de politie. De dienstdoende agent deelde mee dat zij op het bureau aangifte moest doen. Een wissewas als diefstal zette de hermandad niet in beweging.
‘Voor het proces verbaal voor de verzekering moet u nog maar eens terugkomen’, gaapte de agent toen zij voor zijn neus stond, ‘gebrek aan personeel’, zei hij uitgegaapt.

De heks voelde zich aan alle kanten bestolen en ondernam stappen. Zij vond haar vriend de Verlosser. Hij leunde tegen een lantaarnpaal, zijn borsalino diep in de broeierige ogen terwijl hij bezig was zijn nagels schoon te maken met een stiletto.
‘Verlos mij’ sprak de heks. Als een lenige weerlicht sprong hij op zijn Arabische volbloed en zwaaide zijn zwaard om gezwind de verloren herinneringen terug te halen.
Zij hulde zich toen in een wijd wit gewaad en zette koers naar het politiebureau. Haar klop- en holle loeigeluiden tezamen met het mysterieus gewapper van haar lappen joegen de agenten de stuipen op het lijf en  rechtstreeks de psychiatrische inrichting in.

Op haar deur kwam een flink slot met stangen, die wanneer je de sleutel omdraaide zich met een veilige klik in de vloer en het plafond verankerden. Voor de heks was dat overbodig, maar de Verlosser dacht er anders over.

Getagged , , , ,

4 thoughts on “Bestolen

  1. jacques schreef:

    Betoverend maar tegelijk ook een blik van herkenning. Ook bij mij is er wel eens ingebroken, het verhaal leek er sprekend op, je vrien de verlosser heb ik toen niet kunnen vinden, helaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.