Als voetbal stijl krijgt

 

Image

Niets heb ik met voetbal, het is wat mij betreft de vreselijkste sport die er bestaat en dan niet vanwege het spel zelf maar de heisa er omheen: het gehos, het gejoel en geschreeuw, de kleur, het gegraai, de absolute onbeschoftheid van de fans, de spelers zelf die, in pak lijken op huurmoordenaars in een balzaal. Barbaren kortom.

Op Radio-1 hoorde ik afgelopen vrijdagochtend vroeg de commentaren:
”Ach, de belangstelling is niet groot. Winkeliers hebben deze keer ook niet groot uitgepakt, Oranje valt zo tegen en van Spanje hebben we het vorige WK ook verloren. We wachten het maar af”, sprak de verslaggever berustend en sloeg een ander onderwerp aan.

Maar ja in 1648 versloegen wij de Spanjaarden ook na 80-jarige tegenslagen en verder deden die uitspraken mij ook denken aan mijn paraplu, die als ik hem meeneem, voor opklaringen zorgt waar regen is voorspelt.

Toen  de buren ’s avonds door het plafond dreigden te zakken en het trompetgeschal buiten maar aanhield, raadpleegde ik ‘Twitter’.

In het late nieuws bewonderde ik Van Persies elegantie. Diep onder de indruk was ik van de manier waarop hij de bal het doel in zwierde. Chapeau! Houd stand!

Getagged , , , ,

One thought on “Als voetbal stijl krijgt

  1. folkertrath schreef:

    Tja hoe een balletje kan rollen, laat ik maar zeggen, een diepe buiging voor van Perzie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.