Villa Bleekgezicht

Krijtbleek jaag ik in de supermarkt achter mijn karretje  op de wekelijkse boodschappen. Het is niet de bedoeling herkend te worden, als dit toch gebeurt zwaai ik een beetje en roep bleekjes ‘tot vanavond’ of ‘tot gauw’ en slalom verder. Het is de dag van mijn wekelijkse boodschappen, waarvoor ik mij niet opmaak en in oude spijkerbroek verschijn.
Onopgemerkt loop ik blij met een volle tas de winkel uit. Het is weer gelukt!

‘Hoe gaat het met jou?’, roept een luide stem, zo’n stem die gewend is door klaslokalen te schallen. Genadeloos. Ik verstijf en kijk om, het zal toch niet tegen mij zijn? Ik probeer nog verder onder mijn pet te kruipen. Tevergeefs, want  jawel het is tegen mij en het is een retorische vraag. In haar ogen staat te lezen: ‘met die gaat het niet goed’.

Als ik bedeesd antwoord, dat alles heel goed gaat, scant zij mijn onopgesmukte bleke gelaat en begint een betoog over vitamine B en D, vooral D. Er is olie in kleine flesjes verkrijgbaar in een winkel vlakbij. Een druppel van de olie in het avondeten en je hebt 24 uur lang weer genoeg vitamine voor de botten opgedaan.
Ze ratelt door over deze tijd van het jaar, dat wij allemaal toch iets zongekleurd moeten zijn en hoe schadelijk het is als je niet in de zon komt, maar als je wel in de zon komt ook. De onduidelijkheid van de deskundigen over de uren dat je wel of niet probleemloos in de zon kunt zitten of sowieso in de buitenlucht moet vertoeven.
Dan komen de benen aan de beurt, die het niet meer zo goed doen en hoe vervelend dat is tijdens lange wandelingen als je knie midden in het bos ineens opspeelt en de weg terug nog lang is. Ze stapt over op kennissen met dichtgeslibde halsaderen, sluipmoordenaars die je van de een op de andere dag kelen, de medische controle die al die kwalen niet kan voorkomen en de incompetentie van sommige artsen.

En dit allemaal vanwege mijn bleke gezicht;  bij het volgende supermarktbezoek hul ik mij in een boerka.

Getagged , , ,

8 thoughts on “Villa Bleekgezicht

 1. jcgmruiter schreef:

  Heel herkenbaar.
  Leuk verhaal.
  Maar of wij als mannen ook voor een boerka zouden kiezen …… ?
  Groet.

 2. folkertrath schreef:

  Dat valt bij mij onder het kopje irritante gesprekken, wel bij de les gebleven door je mooie manier van schrijven.

 3. Femmy Fijten schreef:

  Hahahahahahahahahahahaha,,,!

 4. Gerdi Wind schreef:

  Applaus! Ik kan me hier helemaal in vinden! Groetjes,Gerdi.

  Date: Sat, 28 Jun 2014 09:11:43 +0000 To: gerdi_wind@hotmail.com

 5. Peter Hein schreef:

  Mooi verhaal, Juliette, maar had ze ook gezien dat je niet betaald had? 🙂

 6. jcgmruiter schreef:

  Als BN-er krijg je dingen soms gratis —– wel met een duidelijke merknaam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.