De familie Bofkont

MarmerKantoorgebouwen reiken naar de hemel, kortere gebouwen proberen de hoge te evenaren door te spiegelen, de steile gebouwen lachen er om in hun strakke gevels, eenmaal klein gebouwd blijft klein ook in spiegelbeeld. Steil blikken ze neer op de voortrazenden trein, op de metro en de tram die bellen en rinkelen, op claxonerende automoblisten. Een overgierend vliegtuig pogen ze te negeren, door strak naar beneden te kijken naar iets roze, dat beweegt tussen het oprijzend marmer.Bofkont
Het zijn tien biggetjes: zes jongens en vier meisjes Eberhard en Co en dikke Bertha & Sisters. Zij wonen in het laatste stukje groen aan de voeten van de natuurstenen gebouwen met hun moeder Betsy en zij blijven er wonen tot zij er bij neervallen van ouderdom staat op een aanpalend bord. Betsy is vrijgekocht van een aardige varkenshouder door Dafne Westerhof & Co, die ook een boerderij heeft in Amstelveen waar nog veel meer biggen rondlopen en ook nog wilde zwijnen en stieren.
De biggen zien er gezond en tevreden uit en kroelen gezellig voor het hek in het groen. Het lijkt even of je op een boerderij bent aangekomen, vergeten is de verstedelijking met zijn lawaai en trotse wolkenkrabbers.
Voor E 0,17 per dag kun je Vriend van de familie Bofkont worden staat er nog  op het bord, dat schrijf ik er maar bij want wie weet vind je het leuk.

Ik wens de familie veel geluk en hoop ze nog vaak te zien.

Getagged , , ,

4 thoughts on “De familie Bofkont

  1. Evert Roest schreef:

    Leuk stukje. Beeldend geschreven naar mijn bescheiden mening. Zeker het eerste deel, de beschrijving van de stad.

  2. folkertrath schreef:

    Zeker mooi geschreven, voor de rest sluit ik mij bij Evert aan.

  3. Mies Huibers schreef:

    Mooi stukje. De linkjes werken volgens mij niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.