Schootcomputer

schootcomp De bandjes van de schoudertas waarin de laptop verborgen zit knellen diep in mijn huid. Kan dat niet anders vraag ik mij af, terwijl ik mijn pijnlijke schouder masseer.

Het doel van de zaken die ik meesleur op mijn dagelijkse gang naar cursus of recreatie is bekend: matje bij yoga, een racket bij tennis en een stick bij hockey. Pen en een stevig blok papier voor de cursus Schrijven. Ik nam zelfs twee pennen mee. Stel je voor dat een het begeeft, vorig jaar had ik ze allebei hard nodig.

In een jaar kan veel veranderen. Dit jaar is de universiteit zo ver dat ook cursisten een wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen om op internet te surfen. Tot dusver was deze dienst uitsluitend bestemd voor docenten. Het is natuurlijk wat je gewend bent, massa’s schrijvers zijn innig verknocht aan pen en papier, maar ik gebruik graag een computer. Mijn vingers kunnen voortijlende gedachten en ideeën sneller vangen met een toetsenbord. Informatie kan in een oogwenk op internet worden geraadpleegd en teksten zijn gemakkelijk te verbeteren. Bovendien scheelt het massa’s papier. Dus stopte ik de laptop in een tas en nam de tram naar de cursus. Makkelijk dacht ik.

Vanwege het gewicht kocht ik indertijd een kleine laptop. Ik schrok mij rot toen de verkoper er de harde schijf in duwde en het apparaat kilo’s zwaarder werd. Hij keek meewarig toen ik begon te kreunen. Inderdaad vergeleken met andere schootcomputers is die van mij een licht gewicht.

Toch zeul ik met het ding, maar ja een laptop wil op schoot, niet in de tas. Lekker buffelen op schoot, dat is zijn doel. Als hij in een tas zit raakt hij zwaar.. moedig.

Had ik dat nou maar eerder geweten.

Getagged , , , ,

3 thoughts on “Schootcomputer

  1. Femmy Fijten schreef:

    Ik voel met je mee. Leuk stukje!

  2. folkertrath schreef:

    Haha hij is zwaarmoedig, het is inderdaad gemakkelijker en er zit een spel corrector op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.